Hoe werkt smaak? En wat is de functie van water in de gastronomische keuken? In deze aflevering van de Robi Water Podcast praat onze oprichter Jeroen Vereecke met Pieter-Jan Lint. Het gesprek werd opgenomen in Amaranth, het 100% plantaardig restaurant dat Pieter-Jan startte in Merelbeke in 2021.
"Water is een drager. Het is de ruimte die het overbrengen van smaak mogelijk maakt."
Meer dan 10 jaar geleden begon Pieter-jan zich te verdiepen in de plantaardige keuken, en door het organiseren van Pop-up restaurants, workshops en events creëerde hij voor zichzelf een boeiend leertraject.
Pieter-Jan was een paar jaar geleden één van de eerste top-chefs die ervoor koos om met Robi in zee te gaan voor een duurzaam drinkwatersysteem op maat.
Wie zich zou afvragen of Vegan ook echt lekker kan zijn, moet zeker eens gaan eten bij deze top-chef in Amaranth in Merelbeke .
Ook als ondernemer is Pieter-Jan echt inspirerend. Hij weet echt goed wat hij wil, laat zich niet makkelijk van zijn pad afleiden, en verstaat de kunst om zijn boodschap te brengen met woorden, maar bovenal met daden. Een impact-ondernemer die mensen overtuigt met lekker eten.
Pieter-Jan begrijpt als geen ander het belang van water in den keuken. Niet alleen als drinkwater maar ook als basisingrediënt voor sauzen en andere bereidingen.