De Robi Water Podcast!

Met enige trots kondigen we de eerste afleveringen van onze eigen Robi Water Podcast aan!

Drinkwater lijkt iets eenvoudig, maar dat is het natuurlijk niet. Sinds de oprichting van ons bedrijf in 2018 leerden we heel veel over drinkwater, en intussen durven we onszelf ook wel experten in drinkwater noemen. Uiteraard willen we onze kennis ook graag delen, en willen we blijven bijleren over alle mogelijke aspecten van drinkwater. Hoe wordt de smaak van drinkwater bepaald? 

Wat is de geschiedenis van de flessenwaterbusiness, en vanwaar komt ons kraanwater nu eigenlijk? Waarom vinden sommige mensen kraanwater lekker en anderen niet? En gaat de bron van Spa ooit op zijn? Geïnspireerd door dit soort vragen, vatte onze oprichter Jeroen Vereecke het idee op om een podcastreeks te maken. Daarin gaat hij op zoek gaat naar nog meer kennis over drinkwater.

In iedere aflevering van de Robi Water Podcast kan je luisteren naar een expert of ondernemer die ons iets bijleren over één of ander aspect van drinkwater.

Vandaag starten we met de eerste aflevering, "Water en Geld", waarin Jeroen praat met één van zijn mede-oprichters, Patrick Doyen, over de flessenwaterindustrie en het bijhorende schandaal dat enkele maanden geleden ontstond in Frankrijk.

De komende weken releasen we ook nog de volgende afleveringen:

Water en Smaak (31/10/2024)

Een gesprek met Pieter-Jan Lint van Amaranth over smaak in het algemeen, en die van water in het bijzonder.

Water en Wetenschap (14/11/2024)

Een gesprek met waterwetenschapper Marjolein Vanoppen (Ugent) over waterkwaliteit, de waterhuishouding van de wereld, feiten en fictie over drinkwater.

Water en Ondernemen (28/11/2024)

Een gesprek met Colin Deblonde van Dripl, over hun nieuwe investeerder Spadel, en hoe je als klein bedrijf kan samenwerken met een groot beursgenoteerd bedrijf om meer impact te maken.